Somon umplut cu ciuperci şi sfeclă
Un prânz sau o cină sănătoase conțin întotdeauna pește, așa că poţi profita de această reţetă delicioasă indiferent de momentul zilei în care preferi să o consumi.
1 lingură ulei de măsline, 2 căței de usturoi zdrobiți, 100 grame ciuperci feliate, 1/2 ardei roșu feliat, 100 g sfeclă mangold, 1 lingură cimbru proaspăt tocat mărunt, sare, piper, 500 g file de somon fără piele, 140 grame zahăr, zeama și pulpa de la 1/2 lămâie
1. Se preîncălzește cuptorul la 200 grade Celsius și se pregătește o tavă cu hârtie de copt.
2. Se încinge uleiul într-o tigaie medie și se sotează usturoiul timp de un minut, după care se adaugă ciupercile și ardeiul și se călesc până se înmoaie.
3. Se adaugă sfecla, cimbrul, pulpa de lămâie și se gătesc până se înmoaie și acestea, apoi se asezonează cu sare și piper și se lasă la răcit.
4. Dacă este un singur file de somon, mai mare, se taie în două bucăți aproximativ egale și ambele se crestează pe lungime, păstrându-se capetele lipite și făcându-se ca un fel de buzunare.
5. Se îndoapă somonul cu umplutura obținută anterior și se înfășoară fiecare bucată în folie de aluminiu, apoi se plasează în tavă, pe hârtia de copt și se dă totul la cuptor, timp de 10 minute.
6. Se presară zahărul după 10 minute și se mai lasă încă 2 minute, până când peștele se desface ușor când e înțepat cu furculița, dar rămâne roz în interior.
7. Se transferă pe farfurii și se stropește cu zeamă de lămâie.
Articolul anterior Pui la cuptor, cu bacon, usturoi şi lămâie Articolul următor Orez prăjit în stil Ching Yangzhou