Somon cu lămâie și busuioc, făcut în hârtie de copt
Vrei să pregătești o cină rapidă, sănătoasă și gustoasă, însă nu ești dispusă să speli o mulțime de vase la finalul serii? Gătește în hârtie de copt și vei scăpa de corvoada vaselor murdare!
Pentru 6 porții ai nevoie de: 6 fileuri de somon, sare și piper, 1/4 cană de frunze de busuioc tocate, 2 linguri de ulei de măsline, 2 lămâi tăiate în felii subțiri, hârtie de copt, ață pentru bucătărie.
1. Încălzește cuptorul la temperatură maximă.
2. Asezonează somonul cu sare și piper. Crestează puțin fiecare bucată de somon și îndeasă acolo frunzele tocate de busuioc.
3. Întinde hârtia de copt în tavă. Apoi, așază somonul și pune pe fiecare bucată de somon câte o linguriță de ulei de măsline. Acoperă somonul cu feliile de lămâie și invelește-l, la final, cu hârtie de copt. Leagă hârtia de copt cu ață pentru bucătărie, pentru a te asigura că aceasta învelește complet peștele.
4. Introdu pachetul în cuptorul deja încins și lasă-l acolo preț de 20 de minute.
5. Scoate somonul din hârtia de copt și servește-l alături de cei dragi!
Articolul anterior Friptură de porc cu oţet balsamic şi miere Articolul următor Tocană de vită cu legume