Somon cu sirop de arţar
Surprinde-i pe cei dragi cu un somon la cuptor, asezonat cu sirop de arţar.
1/4 cană de sirop de arţar, 2 linguri de sos de soia, 1 căţel de usturoi, 1/4 linguriţă de praf de usturoi, 1/8 linguriţă de piper, 1/2 kg de somon
1. Într-un bol, amestecă siropul de arţar cu sosul de soia, piperul, usturoiul şi praful de usturoi.
2. Pune somonul într-o tavă acoperită cu hârtie de copt. Acoperă-l cu amestecul făcut mai devreme. Introdu tava în frigider şi las-o acolo preţ de 30 de minute.
3. Între timp, încălzeşte cuptorul la 200 grade Celsius. Introdu somonul la cuptor şi lasă-l 20 de minute. Serveşte-l apoi cu zeamă de lămâie şi pătrunjel proaspăt.
Poftă bună!