Somon în sos de grepfrut şi ghimbir
Această combinație de arome este ușor de obținut și rețeta oferă o variație interesantă a somonului.
4 fileuri de somon fără piele, 1/4 linguriță sare, 2 grepfrut roz, 2 linguri ulei de măsline, 1 lingură ceapă tocată fin, 1 linguriță ghimbir ras, 2 lingurițe și jumătate miere, 1 vârf piper cayenne, 2 lingurițe suc de lămâie, 2 linguri frunze de bucusioc
1. Se preîncălzește cuptorul la 180 grade Celsius și se asezonează somonul cu 1/4 linguriță sare, apoi se plasează într-o tavă, pe o foaie de copt, și se dă la cuptor timp de 18 minute.
2. Se prepară între timp sosul. Se ia un grepfrut, se curăță tăindu-i capacele apoi poziționându-l pe o suprafață plană și decojidu-l, după care se îndepărtează fiecare felie și se taie pe jumătate, iar din celălalt grepfrut doar se stoarce toată zeama.
3. Se încălzește uleiul de măsline într-o tigaie medie, pe foc mediu, unde se sotează timp de 2 minute ceapa tocată fin, după care se adaugă ghimbirul ras, zeama de grepfrut, mierea și piperul, până când fierbe tot sucul.
4. Se gătește sosul până își reduce volumul, adică aproximativ 10 minute, după care se adaugă zeama de lămâie și se asezonează cu sare.
5. Chiar înainte de servire, se pun bucățile de grepfrut tăiate și frunzele de bucuioc în sos, apoi se pune somonul pe farfurii și se stropește fiecare porție cu câte o lingură de sos.
Articolul anterior Cereale granola la cuptor Articolul următor Fettuccini cu nuci și pătrunjel