Spaghete a la carbonara cu leurdă
Leurda este alimentul vedetă al sezonului, aceasta fiind bogată în vitamine şi minerale, dar renumită şi pentru proprietăţile sale curative - Iată cum poţi prepara în câţiva simpli spaghete a la carbonara cu leurdă!
400 gr spaghete, o mână zdravănă de leurdă, 200 gr de bacon feliat, 4 gălbenuşuri de ou, 250 gr de smântână lichidă, 1/2 cană de parmezan, sare şi piper după gust şi un strop de ulei de măsline
1. Fierbe pastele al dente.
2. Pune în blender leurda, gălbenuşurile de ou şi smântâna lichidă. Fă-le pastă apoi varsă pasta într-un bol. Adaugă parmezanul şi amestecă cu o lingură. Asezonează sosul cu sare şi piper.
3. Încălzeşte puţin ulei de măsline într-o tigaie, apoi rumeneşte baconul în tigaie. Adaugă apoi spaghetele fierte şi scurse bine în tigaie. Pune peste sosul şi găteşte pastele, la foc mic, preţ de câteva minute.
4. Serveşte cu parmezan ras deasupra.
Poftă bună!
Articolul anterior Gustare de post: Hummus cu cartof dulce Articolul următor Brioşe de sparanghel cu brânză