Spaghetti cu piept de pui şi sos alb
Astăzi te poţi bucura de un preparat gustos şi hrănitor, bogat în proteine şi carbohidraţi.
3 bucăţi de piept de pui de mărimea palmei, prăjit sau gătit la grătar, 500 g spaghetti, 2 linguri de făină, 3 linguri de ulei, sare şi piper, 250 g smântână.
1. Pune cratiţa cu apă pe foc, adaugă o linguriţă de sare, iar când începe să fiarbă, pune pastele şi lasă să fiarbă pentru 8-10 minute.
2. Între timp, prăjeşte pieptul de pui şi prepară sosul alb.
3. Pentru sos, ai nevoie de o tigaie de mărime medie. Pune-o pe foc, adaugă uleiul şi stinge 2 linguri de făină în el, după care, adaugă un pahar cu apă, timp în care amestecă bine cu o lingură de lemn. Când obţii o compoziţie omogenă, toarnă şi smântâna şi continuă să amesteci bine. Condimentează cu sare şi piper după gust, iar la final, poţi adăuga zeama de la o lămâie.
4. Scurge pastele, răstoarnă-le în tigaia cu sos, amestecă-le bine şi adaugă la final bucăţile de piept de pui şi puţin pătrunjel.
Poftă bună!
Articolul anterior Orez cu pui, porumb şi fasole Articolul următor Paste cu broccoli şi usturoi