Supă picantă cu hrean şi bere
Încălzeşte-i pe cei dragi cu un preparat picant, perfect pentru serile reci de toamnă!
2 morcovi, 2 fire de praz, 1 lingură de unt, 1 ardei iute (cayenne), 3 linguri făină, 2 linguri praf de muştar, 1 sticlă de bere, 1/4 ceaşcă hrean ras, 3 căni apă, 1 linguriţă sos Worcestershire, 2 ceşti lapte condensat, 1 1/2 ceşti brânză Cheddar rasă
1. Căleşte morcovii daţi pe răzătoare şi prazul tocat fin în unt, adaugă ardeiul iute tocat, fără seminţe, un strop de sare, cele 3 linguri de făină şi praful de muştar, amestecă şi lasă pe foc timp de 2 minute, să se combine aromele.
2. Toarnă berea, adaugă hreanul, apa şi sosul Worchestershire, după care lasă să fiarbă până capătă consistenţa dorită.
3. După ce a scăzut compoziţia, adaugă laptele condensat şi brânza Cheddar.