Ingrediente necesare:
- o conopidă mare, desfăcută în buchețele
- doi cartofi tăiați cubulețe
- o ceapă mare, tăiată solzișori
- cinci căței de usturoi
- două linguri de ulei de măsline
- două linguri cu cimbru
- 600 ml de supă de legume
- sare și piper, după gust
Mod de preparare:
Pune câteva picături de ulei pe cățeii de usturoi și înfășoară-i în folie de aluminiu.
Pune bucățile de conopidă, cartofi și ceapă, împreună cu usturoiul înfășurat în folie pe o tavă întinsă.
Asezonează legumele cu ulei de măsline, sare și piper, iar apoi bagă tava cu legume la cuptor și lasă timp de 30 de minute, la 220 de grade Celsius.
După ce legumele s-au înmuiat, adaugă-le într-o oală, împreună cu supa de legume și cimbrul tocat, potrivit eva.ro.
Scoate usturoiul din folia de aluminiu și adaugă-l în supă.
Pune supa la fiert pe foc mediu și las-o să fiarbă până când toate legumele sunt moi.
Folosind un blender vertical, mixează supa până când obții o cremă omogenă.
Pune supa în boluri și ornează cu puțin ulei de măsline, cimbru și buchețele de conopidă.