Supă cremă de sfeclă roșie cu cartofi
O supă franțuzească hrănitoare și ușor de preparat.
8 cepe verzi, 4 castraveți cornichon, 4 bucăți sfeclă roșie fiartă și curățată, 400 g cartofi, 1 ceapă galbenă, 2 linguri ulei, 250 g fâșii carne de vită, sare, piper, 1 l supă de vită, 2 legături mărar, 200 ml smântână
1. Se feliază ceapa verde, castraveții, sfecla, cartofii și ceapa, apoi se încinge uleiul într-o tigaie mare, în care se adaugă fâșiile de vită, care se asezonează cu sare și piper din belșug.
2. Se adaugă legumele și supa de vită în tigaie, se aduce la punctul de fierbere, apoi se reduce focul la minim, se acoperă tigaia și se lasă totul la gătit timp de aproximativ o oră.
3. Se răcește conținutul tigăii câteva minute, apoi se mixează totul până când se transformă într-o pastă omogenă, moment în care se ajustează de sare și piper.
4. Se împarte supa în patru castroane și se pune deasupra fiecăruia câte o lingură de smântână și mărar tocat, apoi se servește cu crutoane aromate.