Supă de morcovi cu ghimbir și legume coapte
O supă delicioasă, bună pentru perioada rece, servită fierbinte, deoarece este plină de vitamine și minerale, dar și pentru perioada caldă, servită direct din frigider, pentru că este sățioasă și revigorantă.
1/2 dovlecel, 1 căpățână broccoli, 2 felii pâine, 2 cepe verzi, 2 linguri ghimbir ras, 2 căței usturoi, 3 linguri ulei de măsline extravirgin, 3 cești baby broccoli, 3 căni apă, 5 morcovi, 850 ml lapte de cocos, 950 g mazăre, sare, piper
1. Se preîncălzește cuptorul la 230 grade Celsius, timp în care se încălzește o lingură ulei într-o cratiță mare pe foc mediu și se adaugă ceapa verde tăiată rondele mărunte (fără frunze), ghimbirul și usturoiul pisat, apoi se amestecă ocazional până ce se moaie toate legumele, adică aproximativ 2 minute.
2. Se adaugă în cratiță morcovii și se asezonează totul cu sare și piper după gust, apoi se pun laptele de cocos, mazărea și cănile de apă, se astupă cu un capac și se aduce la punctul de fierbere pe foc mare, după care se dă capacul la o parte și se amestecă din când în când timp de 18-20 minute.
3. Se amestecă într-o tavă tapetată cu foaie de copt bucățile de broccoli, feliile de pâine tăiate cuburi și dovlecelul curățat de semințe și tăiat cubulețe mici cu restul de ulei și 1/4 linguriță sare și piper apoi se dă tava la cuptor până se coc bine cubulețele de dovlecel, adică aproximativ 15 minute.
4. Se dă supa prin blender și se face piure, apoi, dacă mai este nevoie, se mai pun puțină sare și piper negru măcinat.
5. Se împarte supa în mod egal în patru castroane și se stropește fiecare cu ulei apoi se pun crutoanele de pâine și legume.