Supă de legume detoxifiantă
Această supă este făcută fără ulei, dar e plină de arome și nutrienți care te vor face să te simți sătulă cât ai clipi.
9 căni apă, 1/2 ceapă roșie, 2 căței usturoi, 3 tulpini țelină, 3 morcovi medii, 1 broccolli mic, 1 cană roșii cherry, 1 lingură ghimbir proaspăt ras, 1 linguriță turmeric, 1/4 linguriță scorțișoară, 1/8 linguriță piper cayenne, sare de mare, piper negru măcinat, 2 căni frunze salată kale, 1 cană varză roșie tocată mare, zeama de la 1/2 lămâie mică
1. Se fierbe apa la foc mediu, într-o oală mare, și când se încălzește i se adaugă ceapa tocată mărunt și usturoiul pisat și se sotează timp de 2 minute, amestecând ocazional, apoi se adaugă tulpinile de țelină tăiate bucăți, morcovii curățați și tăiați felii de grosime medie, căpățâna de broccolli ruptă bucăți mici, ghimbirul ras și roșiile cherry tăiate pe jumătate.
2. Se amestecă și se lasă pe foc timp de 3 minute (adăugând apă dacă mai este nevoie), apoi se pun turmenicul, scorțișoara, piperul cayenne, sarea de mare și piperul negru cât să dea gust.
3. Se micșorează focul și se mai lasă oala pe foc încă 10-15 minute sau până când toate legumele se înmoaie.
4. Se adaugă frunzele de kale și varza roșie, apoi se pune zeama de lămâie și se mai lasă încă 3 minute, după care se îndepărtează oala de pe foc și se servește supa fierbinte.
Tips: Porțiile rămase pot fi păstrate la frigider până la 3 zile.