Supă de pui clasica
O cină sănătoasă, pentru când duci lipsă de bani.
carcasa și oasele de la un pui mare rotisat, 4 căni supă de pui, 4 căni apă, 2 morcovi medii, 2 țeline mici, 1 ceapă medie, 1 fruză de dafin, 1/2 cană orez, 2 linguri pătrunjel, sare
1. Se pun la fiert, pe foc mediu, carcasa și oasele în supa de pui completată cu 4 căni de apă, iar după ce dă în clocot se reduce focul și se mai lasă la fiert încă 20 min.
2. Se curăță spuma cu o spumieră de câte ori este necesar și se scot oasele și carcasa cu ajutorul unui clește, apoi se lasă la răcit pe o farfurie.
3. Se adaugă morcovii curățați și tăiați în sferturi, țelina curățată și tăiată felii subțiri, la rândul lor tăiate în câte două bucăți, ceapa tocată julienne și foaia de dafin mărunțită, apoi se aduce din nou la punctul de fierbere și se lasă până când toate legumele sunt pe jumătate gătite, adică în jur de 10 minute.
4. Se adaugă orezul, care se fierbe al dente, aproximativ 12 minute, iar între timp se jupoaie carnea de pe oasele de pui.
5. Când s-a făcut orezul, se adaugă carnea și se fierbe totul încă un minut, moment în care se adaugă pătrunjelul tocat mărunt și se asezonează cu sare.