Tagliatelle cu mieji de nucă copţi
Iată un preparat rapid pentru persoanele care încă mai ţin post şi nu ştiu ce să mai consume în această perioadă.
300 de grame de tagliatelle, 150 de grame de mieji de nucă, 50 de grame de mac, 3 - 4 linguriţe de stafide, 7 - 8 linguriţe de zahăr, o linguriţă de scorţişoară, o lingură de margarină.
1. Fierbe pastele cu un praf de sare pentru 8 - 12 minute sau potrivit instrucţiunilor de pe pachet.
2. Bagă miejii de nucă la copt pentru 15 minute şi pune stafidele la umflat într-un vas cu apă şi 2 picături de esenţă de rom, până când fierb pastele. Separat, amestecă bine cu o furculiţă zahărul cu margarina.
3. Scurge pastele, după care amestecă-le cu margarina până când aceasta se topeşte.
4. Adaugă macul, miejii de nucă şi stafidele şi amestecă din nou foarte bine.
Poftă bună!
Articolul anterior Salată de boeuf cu mere şi piept de curcan Articolul următor Fursecuri cu ciocolată pentru Moş Crăciun