Tilapia la cuptor cu sos de lămâie și usturoi
Acest tip de pește are puțini carbohidrați și reprezintă opțiunea ideală pentru o cină rapidă și sănătoasă.
4 fileuri de tilapia, unt topit, zeama de la o lămâie proaspăt stoarsă, pudră de usturoi, sare, pătrunjel proaspăt tocat, 2 linguri ulei, piper
1. Se căptușește o tavă întinsă cu hârtie de copt și se pun fileurile în mijloc.
2. Se ung fileurile cu ulei și se asezonează cu sare și piper pe ambele părți.
3. Într-un bol mic, se amestecă untul topit, cu zeama de lămâie, pudră de usturoi și sare după gust, apoi cu ajutorul unei pensule se ung fileurile pe ambele părți.
4. Se încinge cuptorul la 215 grade Celsius și se introduce tava pentru 10-15 minute.
5. După ce se scoate tava din cuptor, înainte de servire, se presară pătrunjelul peste pește.
Tips: Dacă vrei ca peștele să prindă o culoare mai maronie, transferă-l pentru ultimele 2-3 minute într-o tigaie antiaderentă.