Tocană de vită cu cidru de mere
Un preparat gustos, ideal pentru un prânz în familie, într-o zi rece de toamnă!
3 linguri de făină, 2 lingurițe de sare, 1 linguriță de piper negru, 1/2 linguriță de cimbru, 1 kg de carne de vită cubulețe, 3 linguri de ulei de măsline, 2 căni de cidru de mere, 3/4 cană de apă, 1/4 cană de oțet de mere, 1 foaie de dafin, 4 morcovi tăiați felii, 3 cartofi tăiați cuburi, 2 cepe mărunțite, 2 bețe de țelină tocate mărunt, 1 măr feliat
1. Amestecă făina, sarea și cimbrul într-un bol. Pune cuburile de carne în această compoziție și amestecă bine.
2. Încălzește uleiul de măsline într-o tigaie în care vei căli apoi cuburile de carne. După ce carnea a făcut o crustă maro, adaugă peste cidrul de mere, apa, oțetul de mere, frunza de dafin și amestecă bine. Setează focul la minim și lasă carnea să fiarbă preț de o oră.
3. După o oră, adaugă legumele, amestecă, și mai lasă oala pe foc încă o oră, tot la foc mic.
Poftă bună!