Tocană italienească de vită
Ai nevoie de câteva ore la dispoziţie pentru a găti această tocană de vită, însă rezultatul va fi unul de-a dreptul uimitor.
2 linguri de ulei de măsline, 1 kg de carne de vită tăiată cuburi, 2 cepe mari tocate mărunt, 2 căni de ţelină tocată, 4 morcovi mari tăiaţi rondele, 1/2 kg ciuperci crimini, 2 linguri de usturoi mărunţit, 2 căni de vin roşu sec, 4 roşii mari mărunţite, 700 g de cartofi roşii tăiaţi cubuleţe, 1 lingură de busuioc uscat, 1 linguriţă de simbru uscat, 1/2 linguriţă de salvie uscată, 1 cană de supă, 2 căni de sos de roşii
1. Încinge uleiul de măsline într-o tigaie. Căleşte cubuleţele de vită preţ de 5 mninute pe fiecare parte, până când capătă o nuanţă maronie. Scoate cubuleţele de vită pe o farfurie acoperită cu şerveţele care să absoarbă grăsimea.
2. Căleşte în uleiul rămas în tigaie ceapa, ţelina şi morcovul. După 3 minute, adaugă ciupercile şi usturoiul.
3. Pune vinul roşu în tigaie, amestecând încontinuu cu o lingură de lemn. După 7 minute, când vinul se avaporă, adaugă şi roşiile.
4. După ce roşiile au fost incorporate, adaugă şi carnea de vită, cartofii, condimentele, supa şi sosul de roşii. După ce dă în fiert, lasă focul mic şi ţine tocana pe foc preţ de 4-5 ore.
Poftă bună!
Articolul anterior Pui cu usturoi, busuioc şi pătrunjel Articolul următor Salată de paste cu murături şi mărar