Tochitură cu carne de vită și cheddar
Cremoasă și sățioasă, o rețetă ușor de preparat și ușor de împărtășit cu cei dragi.
1/2 cană parmezan ras, 1 cană și jumătate smântână, 1 ardei gras roșu, 1 legătură ceapă verde, 1 lingură pastă de tomate, 2 căni cheddar ras, 2 linguri ulei de măsline extra-virgin, 3 căni tăiței, 350 g carne tocată de vită, sare, condimente după gust
1. Se preîncălzește cuptorul la 210 grade Celsius, timp în care se unge o tavă cu 1 lingură de ulei și se fierbe o oală mare de apă cu sare, în care se pun tăițeii la fiert.
2. Se scurg tăițeii de apă și se pun în tava unsă cu ulei, peste care se adaugă smântâna, parmezanul și 1/4 linguriță sare.
3. Se încinge restul de ulei într-o tigaie la foc mediu și se adaugă carnea tocată, amestecând continuu, până ce nu mai este roz, adică aproximativ 4 minute, după care se adaugă ardeiul spălat, curățat de semințe și tăiat cubulețe.
4. Se taie rondele mici ceapa verde și se adaugă în tigaie, până când legumele devin crocante, adică în jur de 3 minute, amestecând continuu, ca să nu se ardă, apoi se face loc în tigaie și se adaugă pasta de tomate și condimentele dorite, lăsând amestecul pe foc încă 2 minute.
5. Se combină amestecul de carne și legume cu tăițeii și se presară deasupra cheddarul, apoi se dă la cuptor, pe grătarul din mijloc, până când se topește brânza și marginile fierb, adică între 15-20 minute.