Tort de înghețată cu afine, căpșuni și banane
Cremos, dulce, răcoritor, colorat și super simplu de făcut, acest tort este o surpiză care poate fi mâncată în aceeași zi.
1/4 cană ulei de cocos, 1/2 lingură esență de vanilie, 1 cană afine, 1 cană căpșuni congelate, 1 cană lapte de cocos, 1 cană alune, 1 cană curmale, 2 căni caju, 2 banane, 10 căpșuni proaspete, lapte de capră
1. Se pun căpșunile proaspete, tăiate în jumătăți, pe marginea unei forme pentru tort, pentru a face primul strat.
2. Se pun în blender cănile de caju, bananele, uleiul de cocos topit, esența de vanilie, curmalele și laptele de capră, după nevoi, apoi se mixează bine până se omogenizează. Se pune cât de puțin lapte posibil, suficient exact pentru a obține o pastă cremoasă.
3. Se întinde amestecul în tava de tort și se dă la congelator.
4. Separat, se iau afinele înghețate, căpșunile înghețate, laptele de cocos și alunele și se amestecă bine într-un blender apoi se pune ușor acest amestec peste primul și se mai dă la congelator pentru încă 2-3 ore sau până se încheagă.
Tips: Înainte de a se tăia pentru a fi mâncat, se lasă câteva minute la temperatura camerei, pentru a se muia un pic și astfel să devină mai cremos.
Articolul anterior Frigărui cu pulpe de pui și ananas Articolul următor Foietaj cu banane în ciocolată