Rachel Hartley, autoarea cărții „Gentle Nutrition”, spune despre avocado că: „Cel mai bine cunoscut lucru este faptul că are multe grăsimi monosaturate bune pentru sănătatea inimii, la fel ca nucile și uleiul de măsline. În plus, este plin de vitamine solubile în grăsime, precum vitamina E și K, dar și de magneziu și potasiu, iar jumătate de avocado conține aproximativ 7 grame de fibre și 2 grame de proteine.” Poate părea ciudat să mănânci un aliment bogat în grăsime pentru a rămâne sănătoasă, dar cercetările arată că de fapt consumul acestuia a fost legat de scăderea colesterolului rău (LDL), iar nivelul ridicat de potasiu stabilizează tensiunea.
De asemenea, avocado te satisface mult mai rapid și mai ușor, fără a te lăsa cu senzația că ești plină, deoarece atunci când grăsimea este descompusă în acizi grași, se transmite creierului semnalul de sațietate, pentru că grăsimile se digeră mai lent și te fac să nu mai simți că ți-e foame un timp mai îndelungat. Acum că știi principalele motive pentru care să consumi avocado, iată și câteva idei de cum să-l încorporezi în regimul tău alimentar:
Folosește jumătate de avocado pe post de recipient - taie un avocado pe jumătate, scoate-i sâmburele și într-o jumătate pune un mix de pește afumat, creveți sau orice alt tip de salată.
Fă-l la grătar - data viitoare când faci un grătar, pune acolo și câteva jumătăți de avocado, pentru a obține o aromă subtilă. Cel mai ușor e să tai fructul pe jumătate și să-l pui pe grătar cu tot cu coajă, dar cu pulpa în jos.
Folosește-l pe post de condiment - sfărâmă pulpa de avocado și amestec-o cu puțină brânză de capră (sau orice alt sortiment îți place ție mai mult), apoi întinde crema obținută pe o felie de pâine prăjită, în loc de maioneză, muștar sau ketchup.
Supă cremă de avocado - poți face o supă cremoasă cu avocado și castravete, care este sănătoasă, hrănitoare și răcoritoare.
Adaugă-l în salată - unul dintre cele mai simple moduri de a încorpora avocado în dieta ta este să adaugi câteva bucățele în salată, deoarece având doar o aromă subtilă, merge cu orice fel de alte ingrediente, de la cartofi dulci, la năut și carne de pui.
Shake-uri și boluri cu musli - adaugă shake-ului sau bolului tău pentru mic dejun puțină culoare și cremozitate punând avocado, quinoa, mango, boabe de fasole roșie și ovăz.
Tot ce trebuie să știi despre avocado
Avocado se poate consuma în tacos, pe pâine, sub formă de guacamole, alături de omletă și în multe alte variații, dar puțini sunt cei care chiar știu că acesta este plin de grăsimi sănătoase, fibre și mulți alți nutrienți.