Trufe din brânză cu struguri, în crustă de migdale
Vrei să prepari un aperitiv inedit, care să-i surprindă şi pe cei mai mofturoşi invitaţi? Ei bine, aceste trufe cu struguri şi brânză de capră vor fi cu siguranţă vedeta unei mese în familie sau cu prietenii.
120 grame brânză de capră (sau alt tip de brânză preferat), sfărâmată, 60 grame cremă de brânză la temperatura camerei, 2 linguri de vin roşu, 13 struguri, 1/2 ceaşcă migdale întregi, 1/4 ceaşcă arpagic tocat mărunt, sare şi piper după gust
1. Într-un bol, amestecă brânza de capră cu crema de brânză, folosind o furculiţă. Adaugă vinul şi un strop de sare şi piper, după care amestecă până se uniformizează ingredientele. Dă amestecul la frigider timp de 30 de minute.
2. Prăjeşte migdalele într-o tigaie curată, agitând-o frecvent, timp de aproximativ 5 minute, la foc mediu. Aşază-le pe un tocător suficient de mare pentru a se răci. Folosind un cuţit, toacă-le fin. Dacă le preferi mai mărunte, le poţi măcina.
3. Ia în palmă o cantitate cât o lingură de amestec de brânză şi introdu în mijloc o boabă de strugure, după care dă-i forma unei bile şi aşaz-o deoparte. După ce ai folosit toţi strugurii, întinde migdalele pe un platou şi amestecă-le cu arpagicul tocat. Trece fiecare bilă de brânză prin acest amestec, până este acoperită uniform.
4. Dă trufele la frigider până când le serveşti.
Pont: Dacă nu îţi plac migdalele, poţi folosi fistic.
Articolul anterior Omletă coaptă, cu ceapă şi brânză Cheddar Articolul următor Salată de broccoli cu bacon