Varză prăjită cu bacon, usturoi şi ceapă
Nu e un preparat prea pretenţios, dar e foarte delicios. O reţetă tradiţională numai bună pentru zilele ploioase de primăvară.
6 felii de bacon, 1 ceapă mare tocată mărunt, 2 căţei de usturoi mărunţiţi, 1 varză, 1 linguriţă de sare, 1 linguriţă de piper, jumătate de linguriţă de ceapă pudră, jumătate de usturoi pudră, 1 strop de paprika
1. Pune baconul într-o oală cu puţin ulei şi prăjeşte-l la foc mediu până devine crocant, cam 10 minute.
2. Adaugă ceapa şi usturoiul şi ţine-le pe foc până se caramelizează şi devin aurii. Apoi pune varza, amestecând continuu şi lasă să se gătească preţ de 10 minute.
3. Adaugă sarea, piperul, ceapa şi usturoiul pudră, paprika şi dă focul la mic. Pune un capac şi lasă oala pe foc cam încă 30 de minte, amestecând din când în când.
Poftă bună!