Număratul caloriilor este, în general, un mod eficient pentru scăderea în greutate, dar în acelaşi timp este o sarcină imensă şi destul de enervantă pentru femeile care ţin dietă. Cine poate şti cât de multe calorii sunt, cu adevărat, în acea felie de lasagna de legume rămasă de la masa de prânz?
Ei bine, o metodă la fel de eficientă, dar mult mai uşoară este... număratul îmbucăturilor sau muşcăturilor din anumite alimente.
Dacă vei ţine evidenţa numărului de îmbucături pe care le iei în fiecare zi, acest aspect te-ar putea ajuta să reduci aportul caloric cu foarte puţin efort, potrivit unui nou studiu de la Universitatea Brigham Young.
Pentru a încerca şi tu metoda, înregistrează sau notează numărul dăţilor în care ai mestecat şi ai înghiţit toată mâncarea şi toate băuturile (cu excepţia apei) în fiecare zi, timp de o săptămână. Participanţii la studiul menţionat mai sus au spus că, la un moment dat, număratul şi înregistratul îmbucăturilor a devenit un lucru simplu, natural.
După ce îţi stabileşti o anumită limită de bază, ideea este să ţinteşti pentru a tăia din numărul de dăţi în care ai mestecat mâncarea, reducând îmbucăturile cu aproximativ 20%. (Reţine: asta nu înseamnă că tu poţi doar să mesteci aceeaşi cantitate de mâncare de mai puţine ori).
Chiar dacă tu nu îţi setezi un anumit obiectiv, autorii studiului îţi sugerează ca pur şi simplu să fii mai conştientă că obiceiurile tale alimentare vor duce la reducerea cantităţii de alimente pe care le consumi. Dar îţi vei reduce în acest fel şi circumferinţa taliei. Sursa.